Безпечний посуд
Кухонний посуд є необхідною частиною будь-якої кухні, але підбір правильного посуду може бути складним завданням, оскільки важливо враховувати не лише зовнішній вигляд, а й комфортне користування та безпеку.
Перш за все, варто зазначити, що сковороду з антипригарним покриттям потрібно використовувати з особливою обережністю.
Існує кілька видів антипригарних покриттів, таких як:
-тефлонове,
-керамічне,
-мармурове
-гранітне.
Керамічне (золь-гель) покриття вважається більш безпечним, оскільки воно складається з нанокомпозитного полімеру з наночастинками піску. Крім того, це покриття зносостійке і майже не боїться механічних пошкоджень. Однак, варто пам'ятати, що під покриттям можуть ховатися шкідливі речовини, такі як свинець і кадмій. Тому, щоб використовувати сковороду з антипригарним покриттям безпечно, потрібно вибирати тільки посуд з 100% кераміки і без пошкоджень.
Чавунний посуд також варто розглядати з обережністю, оскільки він може містити свинець і залізо, яке може іржавіти. Крім того, чавунний посуд важкий та може насичувати їжу невеликою кількістю заліза, тому не рекомендується готувати в ньому їжу для дітей.
Алюмінієвий посуд – джерело алюмінію, який є сильним токсином, він специфічно діє на нервові клітини, кістковий мозок, нирки, легені, жіночу репродуктивну систему. Тому йому 100% не місце на вашій кухні!
За останні роки антипригарні сковорідки та кастрюлі з тефлоновим покриттям стали набувати все більшої популярності, однак, на жаль, цей тип посуду може бути потенційно небезпечним для здоров'я.
Хоча дослідження над безпекою тефлону тривають, вже зараз більшість інформації та досліджень свідчать про те, що тефлон є токсичним та небезпечним для використання на кухні. При руйнуванні тефлонового покриття виділяється перфтороктанова кислота, яка є потужним канцерогеном. Дослідження вчених також довели, що речовини, що виділяються тефлоном, можуть спровокувати розвиток ожиріння, раку щитовидної залози, порушення імунної системи та цукровий діабет Нещодавні дослідження також пов'язують тефлон з підвищеним рівнем тригліцеринів та холестерину в організмі людини.
Ну і який вихід з ситуації, скажете ви?
Один точно є - це посуд із нержавіючої сталі, він безпечний, але зовнішнє покриття дна має обов'язково бути зі сталі з маркуванням 18/10. При виробництві такої сталі використовують сплав із заліза, нікелю, хрому, марганцю, міді. Приміром, щоб посуд був максимально безпечним, нікелю повинно бути не більше 10%.
Обирайте тільки безпечний посуд, адже від цього залежить ваше здоров‘я!
Більше про здорове харчування можете дізнатись на курсі «Міфи і правда про їжу.Як перейти на здорове харчування».Я розкрию для Вас всі тонкощі здорового харчування та підготую Вас до переходу на здоровий спосіб життя. Ми зрозумієте як правильно поєднувати продукти харчування, щоб отримувати максимальну користь для організму та зберігати енергію на весь день.
Цей курс буде корисним для будь-якої людини, яка бажає змінити свій спосіб харчування та досягти бажаного результату.
Не чекайте більше - зареєструйтесь на мій курс "Міфи і правда про їжу. Як перейти на здорове харчування" вже сьогодні та почніть змінювати своє життя до кращого!
Зареєструватись